Pénzügy

Erdőművelési közmunka a munkanélkülieknek

admin
admin

2008. 03. 06. 09:33

700 millió forint támogatást kapnak az állami erdészeti társaságok azért, hogy részt vegyenek az idei erdőművelési célú közmunkaprogramban - a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése értelmében. Ezzel csaknem 2500 tartós munkanélküli időszaki foglalkoztatását biztosítják az együttműködő intézmények.

Az NVT közleménye szerint a tanács szerdai ülésén határoztak arról is, hogy országosan kiterjeszti a Magyar Posta Zrt. Postapartner Programját. A tanács fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, tartós munkanélküliek számára segítséget nyújtson, ezért átmeneti munkalehetőségek megteremtését biztosítja az erdőművelési célú közmunkaprogram támogatásával.

A döntés alapján az erdőművelési közmunkaprogramban olyan állami tulajdonú erdészeti társaságok vesznek részt, amelyek tulajdonosi jogait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) gyakorolja. A részvétel érdekében, a pályázati önrész kiegészítésére az MNV Zrt. a portfoliójába tartozó, pályázatban részt vevő 17 állami erdészeti társaság számára a program összértékének arányában összesen 700 millió forintot biztosít. Az erdőművelési közmunkaprogram mintegy kétmilliárd forintos összértékkel csaknem 2500 tartósan munkanélküli időszaki foglalkoztatását biztosítja a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a MNV Zrt. együttműködésében.

A program segítségével olyan közcélú erdőművelési és erdőnevelési munkákat, illetve közjóléti feladatokat végeznek majd el, amelyek eddig forrás hiányában elmaradtak. A tanács arról is intézkedett, hogy az MNV Zrt. a szaktárcával kössön együttműködési megállapodást, amelyben kölcsönösen kötelezettséget vállalnak a közmunkaprogram végrehajtására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.