Pénzügy

IT-bérmunka terén favorit hazánk

Már Indiát és az indiai munkaerőt is túl drágának találják a fejlett ipari államok cégei információtechnológiai háttérszolgáltatások kiszervezési célországaként, viszont Magyarország, Kína és Marokkó egyre népszerűbb kiszervezési célpont.

Ezt tartalmazza a brit PAC piackutató vizsgálata, amely szerint Magyarország munkaereje még a saját térségében is viszonylagosan egyre olcsóbbodik.

A felmérésbe a vezető információtechnológiai (IT) szolgáltatókat, egyebek között az IBM-et, a Cap Geminit, az Accenture-t, a Hewlett-Packard-t, a Capitát és az EDS-et vonták be. A vizsgálat azt mutatta, hogy az új élbolyban Kína és Marokkó mellett Magyarország található a célországok között. A tanulmány szerint 2007. januártól a húsz legnagyobb brit IT-szolgáltató 21 új globális szállítási központot nyitott, és ebből csak kettő volt Indiában, négy Kínában, míg Kelet-Európa és Marokkó 3-3 központtal részesedett.

Rövid távon Indiai pozíciója, mint elsőszámú, alacsony költségű IT kiszervezési központ, komolyan fenyegetett – állítja a PAC egyik tanácsadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik