Pénzügy

161 ezer nettót szeretnének a pályakezdők

A L'Oréal, a Nokia és a Coca-Cola a legvonzóbb munkahely Magyarországon a végzős hallgatók körében. A pályakezdők háromnegyede négy éven belül szeretne középvezetői pozícióba kerülni – írta a Világgazdaság.

A L’Oréal, a Nokia és a Coca-Cola az első három legvonzóbb munkahely Magyarországon. A negyedik az Audi Hungaria, az ötödik helyezett pedig az OTP csoport – derül ki a Most Desired Company (A legvonzóbb vállalat) 2007-es felmérés eredményei alapján.

A kellemes munkahelyi légkör, az előrelépési és a tanulási lehetőség, a vállalat jó hírneve és a kezdő fizetés nagysága, valamint a rugalmas vezetési stílus – ezek a legfontosabb munkahely-választási tényezők a pályakezdők számára.

A L’Oréalnál, a Coca-Colánál és az OTP-nél a vállalat neve és jó hírneve a legvonzóbb a fiatalok számára. A Nokiát a cég termékeinek minősége miatt választanák szívesen első munkahelyként. Míg a Malév esetében a vonzerőt a külföldi munkavégzés, az IKEA-nál pedig a rugalmas vezetési stílus jelenti.

A pályakezdők többsége ugródeszkaként tekint az első állásra, háromnegyedük négy éven belül vagy még ennél is hamarabb szeretne középvezetői pozícióba kerülni. Az elvárt kezdő kereset nagysága meghaladja a havi nettó 161 ezer forintot – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik