Pénzügy

Változhat a közalkalmazotti törvény

Júliustól változik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a módosítás főleg a vezetői fizetéseket érinti. Ennek értelmében a vezetői megbízás mellett önálló vezetői munkakörben, sőt menedzserszerződéssel, munkaviszonyban is elláthatók lesznek az irányítói posztok - írta a Világgazdaság.

Míg most a végzettségtől és a szolgálati időtől függ a közalkalmazott vezetők díjazása, addig júliustól a kinevezett vezetők illetményét az befolyásolná, hogy a hierarchia melyik szintjén vannak, milyen létszámú intézményt vagy szervezeti egységet vezetnek, illetve, hogy az átlagosnál bonyolultabb vagy épp egyszerűbb irányítói munkát látnak-e el – olvasható a lapban.

Az illetményalap mértéke 2008-ban havi bruttó 550 ezer forint lehet. A közszférában az átlagosnál összetettebb feladatokat ellátó vezető kaphatja meg ezt az összeget, feltéve, ha ezer főnél több alkalmazottja van.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításáról legutóbb hétfőn egyeztettek az érintett szakszervezetek, ám a vita kedden is folytatódik. Az érdekképviselők több ponton módosítanák a tervezetet, főleg azon a ponton, hogy a közpénzekből ellátandó feladatok elvégzése ne történhessen menedzserszerződések alapján – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik