Pénzügy

85 mesterszak indul szeptembertől

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató immár csaknem 1000 oldalon sorolja fel a választható alapszakok, a felsőfokú szakképzések és az egyre bővülő mesterszakok listáját. Mostantól az összes tudományterület végzettjeinek kínálnak mesterképzéseket – a kulturális antropológia MA-tól a vadgazda mérnök MSc képzésig.

Az alapképzésben indított szakok palettája ugyan hasonló a tavalyihoz, mégis több intézmény bővítette korábbi kínálatát népszerű alapszakokkal. A felsőfokú szakképzések kínálata szintén nagyon sokszínű palettával várja az érettségivel rendelkező jelentkezőket.

A mesterképzések tekintetében némiképp más a helyzet, MA és MSc képzések ugyanis most indulnak először jelentős számban, idén 85 különböző mesterszakra várják a már valamelyik képzési rendszerben diplomát szerzett felvételizőket. Mesterszakot majdnem minden állami felsőoktatási intézmény és mellette több magán és egyházi intézmény indít.


Az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján szintén minden fontos információhoz hozzájuthatnak az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik