Pénzügy

Távozik az ASVA igazgatója

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány igazgatója, Kálmán András távozik posztjáról. A jogi háttérrel is rendelkező filmes szakember három évig töltötte be az ASVA igazgatói posztját.

Kálmán András egyelőre nem nyilatkozhat arról, hogy milyen területen folytatja pályáját. Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) igazgatói posztjának betöltéséig a hazai filmforgalmazók vezetőiból álló kuratórium irányítja az alapítvány munkáját.


Az ASVA társszervezete, a hét legnagyobb amerikai filmstúdiót tömörítő érdekvédelmi egyesülés, a Motion Pictures Association (MPA) egy különleges, az MPA fennállása óta csupán néhány alkalommal kiadott díjjal, a Distinguished Service Awarddal méltatta Kálmán András munkáját, mely nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű volt.


Az alapítvány immár 15 éve védi az audiovizuális művek szerzői jogait és fellép a filmek, videokazetták, DVD-k, videó CD-k, interaktív játékok illegális másolása, terjesztése és letöltése, valamint a kábeltelevíziós jellopás ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik