Pénzügy

Rekordot döntött a közmunka

admin
admin

2007. 11. 28. 15:52

141 település és kistérségi társulás 5 és fél milliárd forintos forrásigénnyel jelentkezett a december elején induló közmunkaprogramra, a pályázók több mint 16 ezer munkanélkülit foglalkoztatnának.

Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter jóváhagyta azoknak településeknek és kistérségeknek a listáját, amelyek a Közmunkatanács előterjesztése alapján támogatást nyertek az Szociális és Munkaügyi Minisztérium téli-tavaszi közmunkaprogramja keretében.


A szakminiszter arról döntött, hogy 48 pályázat keretében 938 településen, 7600 ember 3 hónapos alkalmazására biztosít 2,5 milliárdos forrást. A pályázat ezúttal a leghátrányosabb helyzetű kistérségek és a pólusvárosok álláskeresőin igyekszik segíteni, ők élvezik a legnagyobb kedvezményeket a bírálat során. A pályázatok magas száma azt bizonyítja, hogy a téli szociális gondoskodás megszervezését és a települési intézmények belső felújítását is szívesebben vállalják az önkormányzatok, ha közmunkások foglalkoztatására is lehetőséget kaphatnak.


A beérkezett igények nagy száma miatt Lamperth Mónika határozott szándéka, hogy a közmunkaprogramot 2008. év elején folytatni kell, ezért arra utasította a foglalkoztatási és képzési szakállamtitkárt, hogy készítsen előterjesztést a folytatásra. A tárca célja, hogy a lehető legtöbb önkormányzati kezdeményezést támogassa, és bővítse a közmunkában résztvevők körét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.