Pénzügy

Indul a TézEUsz 2011 középdöntője

Középdöntőjéhez érkezett az EUvonal által szervezett TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű, hallgatóknak szóló verseny. A középdöntőbe jutott 74 pályázó november 26-án az ország öt egyetemi városában méri össze erejét, az öt megadott téma valamelyikében.

A döntőben – amely 2008 márciusában lesz – a hallgatók feladata, hogy a szakmai zsűri és az érdeklődő közönség előtt mutassák be pályázatukat. A legkiválóbbak brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt, és pénzjutalomban részesülnek.


A TézEUsz 2011-es pályázat célja, hogy a Külügyminisztérium bevonja a hallgatókat az összeurópai ügyek megvitatásába. A verseny során a pályázóknak tézisekben kellett kifejteniük véleményüket az öt meghatározott téma valamelyikében. A témákat úgy választották ki a szervezők, hogy azok várhatóan kapcsolódni fognak a 2011-es elnökséghez.


A megadott témák között olyan címek szerepelnek, mint a 2011: kihívások a „lisszaboni stratégia” első 10 éve után, Az EU hétéves pénzügyi terve a 2013-2020 közötti időszakra vagy a Hogyan tovább 2013, a Kiotói Egyezmény lejárta után? Emellett szó lesz a szomszédságpolitikáról, az EU bővítéséről és a határairól, valamint az elöregedésről és a szociális biztonságról.


A középdöntőt öt helyszíne lesz: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és Pécsi Tudományegyetem, valamint a Berzsenyi Dániel Főiskola. A 2008. márciusi országos döntőbe a 25 legkiválóbb pályázó jut be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik