Pénzügy

Népszerű volt az őszi jelentkezési időszak

admin
admin

2007. 11. 23. 14:31

A november 15-én lezárult felsőoktatási felvételi időszakban több mint kétezren jelentkeztek a 2008. februárban induló egyetemi, főiskolai képzésekre. Csaknem negyedével többen adták be a lapjukat, mint egy évvel korábban – derül ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményéből.

A jelentkezési lapon megadott személyes adatok, illetve jelentkezések rögzítésének ellenőrzése érdekében december elején a jelentkezők a felvételi eljárás megindulásáról szóló regisztrációs levelet kapnak. Azok pedig, akik hiányosan vagy hibásan adták meg személyes adataikat, hiánypótlásra felszólító levelet kapnak. A pótlást 8 napon belül el kell majd inzézniük.


Az eljárás során a felvételizőknek lehetőségük van a jelentkezési sorrendjük módosítására. Ezt 2008. január 2-ig tehetik meg. Ugyancsak ez a határidő vonatkozik a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumok – mint például valamilyen éppen befejezett OKJ-s képzés vagy egy sikeres nyelvvizsga bizonyítványának – beadására.


A hiányzó dokumentumokat, valamint a módosító kérelmeket a jelentkezők benyújthatják személyesen az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6., nyitva tartás: hétköznap10-18 óráig), illetve levélben (1380 Budapest, Pf. 1190) is elküldhetik.


A jövő februárban induló képzések felvételi eljárása várhatóan 2008. január 15-én zárul le. Ekkor határozzák meg a ponthatárokat, és kiderül: kit, hova vettek fel. Ennek pontos menetéről folyamatos tájékoztatást nyújt a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2008. februárban induló képzések című kiadvány, valamint az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapja.


A következő felsőoktatási jelentkezési időszak 2007. december 15-én indul. Ennek során a 2008. szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzésekre lehet jelentkezni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.