Pénzügy

Egyenlő esélyek – képregénnyel

admin
admin

2007. 11. 21. 11:49

Ugye rengeteg helyen hallotta már, hogy mennyire fontos az esélyegyenlőség? Számos cikket olvasott már arról, hogy a munkakeresés során hátrányos megkülönböztetés ért kismamákat, roma származásúakat, időseket? Úgy gondolja, fontos kérdés, de biztos, hogy semmit sem tehetünk? Az Egri Újságíró Egylet éppen ezért hirdetett képregény-, rajz és fotópályázatot Esélyegyenlőség a munka világában címmel gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Beküldési cím:

„Esélyegyenlőség”, Mucza Bogáta részére, 3300 Eger, Árpád út 64.

Beadási határidő: 2007. december 14., kiállítás a pályaművekből: 2008 januárjában.

További információ: mbogata@gmail.com


2007 az Esélyegyenlőség éve az Európai Unióban, ami azt is jelenti, hogy minden napot fel kell használni arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a témára. Az év hátralévő részében az Egri Újságíró Egylet is arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy segítsenek azoknak az embertársaiknak, akik nem ugyanazokkal az esélyekkel indulnak el a „nagybetűsbe”, vagy éppen úgy érzik már nincs rájuk szükség a többségi társadalomban.


A munka világában több csoportot is akár nap mint nap ér hátrányos megkülönböztetés a kora, a származása miatt, vagy azért mert valamilyen fogyatékkal éli életét. Sokszor a munkáltatók nem a tudás, a tapasztalat és a teljesítmény alapján mérlegelnek egy-egy új munkatárs kiválasztásakor, hanem az alapján, hogy milyen a bőrszíne, esetleg van-e kisgyereke.


Az nem vitás, hogy változtatni kell a helyzeten. De változás csak akkor indulhat el, ha a fejekben megváltozik valami. A pályázat kiírója arra szeretne kérni minden ügyes, kreatív és nyitott gyereket, ifjat és felnőttet, hogy ha gondolatait, véleményét, érzéseit, történeteit el tudja mesélni képekben, akkor küldje el nekik – ezzel minél több ember fülébe elültetve a bogarat, miszerint lehet másképp is csinálni!


A képregény-, rajz- és fotópályázattal azt szeretnék elérni, hogy a kreatív alkotásokon keresztül nemcsak a készítők, hanem azok is másképp álljanak az esélyegyenlőség kérdéshez, akik a műveket megnézik.


Minden korosztály nevezhet


A képregény-, rajz- és fotópályázat témája – sajnos – az utcán hever. Heves megyében például az átlagosnál magasabb a roma lakosság részaránya, foglalkoztatottsági rátájuk az országos tendenciáknak megfelelően nagyon alacsony, melynek oka alacsony képzettségük mellett a diszkrimináció. A megye öregedési indexe tízszerese az országosnak, így leszakadóban lévő csoportnak kell tekintenünk a 45 év feletti korosztályt is.


A felnőtt (25 éves kortól) és az ifjúsági kategória (15-25 éves korig) résztvevői pályázhatnak képregénnyel, rajzzal, fotóval vagy fotósorozattal (maximum 5 kép). A gyermek kategóriában (6-14 éves korig) pedig csak képregény- és rajzpályázatot hirdetnek meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.