Pénzügy

Program a frissdiplomásokért

A diplomás pályakezdők szakmai beilleszkedése Észak-Magyarországon címmel az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézete november 15-én tudományos konferenciát szervezett.

A rendezvény az Észak-magyarországi összefogás a régió fiatal diplomásaiért című programon belül megvalósított kutatás eredményeit mutatta be. A vizsgálatok fő célja az Észak-Magyarország régió diplomások iránti keresletének számbavétele és a keresletet befolyásoló főbb tényezők meghatározása volt.


A kutatás a munkaerőpiac keresleti oldalának elemzése mellett vizsgálta az Eszterházy Károly Főiskola végzett hallgatóinak szakmai életútját, elhelyezkedési lehetőségeit, a pályakezdők képzettségi és foglalkoztatási struktúrájában fellelhető különbözőségeinek okait.


Szó esett továbbá a régió gazdaságfejlesztési trendjeiről és a régióban működő vállalatok, intézmények frissdiplomások iránti igényeiről is. A tanulmány alapvető célja az volt, hogy meghatározza: a pályakezdőknek milyen problémái vannak a régión belüli elhelyezkedéssel, és ezek megváltoztatásához milyen strukturális változtatásokra lenne szükség a régiófejlesztésben és a képzésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik