Pénzügy

Program a frissdiplomásokért

admin
admin

2007. 11. 19. 20:48

A diplomás pályakezdők szakmai beilleszkedése Észak-Magyarországon címmel az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézete november 15-én tudományos konferenciát szervezett.

A rendezvény az Észak-magyarországi összefogás a régió fiatal diplomásaiért című programon belül megvalósított kutatás eredményeit mutatta be. A vizsgálatok fő célja az Észak-Magyarország régió diplomások iránti keresletének számbavétele és a keresletet befolyásoló főbb tényezők meghatározása volt.


A kutatás a munkaerőpiac keresleti oldalának elemzése mellett vizsgálta az Eszterházy Károly Főiskola végzett hallgatóinak szakmai életútját, elhelyezkedési lehetőségeit, a pályakezdők képzettségi és foglalkoztatási struktúrájában fellelhető különbözőségeinek okait.


Szó esett továbbá a régió gazdaságfejlesztési trendjeiről és a régióban működő vállalatok, intézmények frissdiplomások iránti igényeiről is. A tanulmány alapvető célja az volt, hogy meghatározza: a pályakezdőknek milyen problémái vannak a régión belüli elhelyezkedéssel, és ezek megváltoztatásához milyen strukturális változtatásokra lenne szükség a régiófejlesztésben és a képzésekben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.