Pénzügy

Ingyenesen oktatják a pénzügyi ismereteket

Székesfehérvári állomásával indul országos körútjára szombaton, november 10-én a Korona Akadémia elnevezésű ingyenes oktatássorozat. A cél az, hogy az egyszerű földi halandók is megértsék: mik a pénzvilág mozgatórugói, s bevezessék őket a pénzismeretek alapjaiba. A közérthető, félnapos rendezvény előadói között neves professzorok, egyetemi oktatók, illetve az üzleti életet jól ismerő pénzügyi szakemberek szerepelnek. Az akadémia később több vidéki nagyvárosba is ellátogat.


A Korona Akadémia állomásai


• november 10. – Székesfehérvár

• november 17. – Nyíregyháza

• december 1. – Pécs

A karácsonyi szünet után, 2008 januárjában folytatódik a rendezvénysorozat Kecskemét, Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr és Budapest érintésével.


Az elmúlt másfél évtizedben végzett felmérések kivétel nélkül riasztó megállapításokat közöltek a magyarok pénzügyi ismereteiről. A helyzet azóta sem változott sokat, pedig egyre több ember előtt, egyre több lehetőség nyílik az életminőséget javító, hosszú távú befektetésre, különböző pénzügyi szolgáltatások igénybe vételére. Ennek az állapotnak a megváltoztatására jött létre a mozgó, turnézó iskola, ez az ingyenes oktatási és társadalmi szemléletformáló program.


Háttértudás első kézből – a szakemberektől


Minden érdeklődő megismerheti a képzés során a gazdaság globális folyamatait és ezek hatásait a saját pénztárcájára – legyen szó akár a diákokról, a felnőtt korosztályról vagy az idősekről. Persze vannak sokan, akik a téma iránt fogékonyak, a leggyakoribb viszont – főleg az idősebbek, a nyugdíjasok körében –, hogy a pénzügyek terén bizonytalanok, bátortalanok és kevés információval rendelkeznek a lehetőségekről.


Az oktatássorozat vendégelőadói között szerepel Kerekes Sándor közgazdász-professzor, a Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtan Intézetének igazgatója, Vida Krisztina nemzetközi gazdasági szakértő, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, Hetényi Csaba közgazdász, a Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt. – a hasonló nevű akadémia alapító cégének – vezérigazgatója, illetve Slánicz Krisztián közgazdász, a vállalat vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik