Pénzügy

Távmunkaház Örkényben

Távmunkaházat adott át Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter. De hogy mi is ez a létesítmény és mire jó? A távmunkaház olyan nem nyitott közösségi munkahely, ahová az ott dolgozók kizárólag munkavégzés céljából léphetnek be. Egyes országokban – Nagy-Britanniában 57, Finnországban 49, Németországban 26 ilyen működik – már széles körben alkalmazzák, hazánkban viszont ez az első.

A magyarországi első távmunkaház, a most átadott örkényi központ szlovákiai együttműködésben jött létre – a Nyitra térségi Udvard lett Örkény testvértelepülése a határokon átnyúló EU-s Interreg-programban –, 32 millió forintos uniós támogatással valósult meg. A magyar kormány 8,5 millió fornittal járult hozzá a projekthez, Örkény városa pedig egy húszmilliós értékű ingatlant ajánlott fel és több milliós saját erőt.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!


A négytermes, 200 négyzetméteres épületben 22 számítógépes munkahelyet alakítottak ki. A távmunkaházban a munkavállalók olyan vállalatnak, intézménynek az alkalmazottai, amelynek nem székhelye és nem is telephelye a távmunkaház. A létesítményt modern infokommunikációs eszközökkel szerelik fel a hatékony munkavégzés érdekében. A program részeként képzéssel segítik a leendő munkavállalókat, ezáltal a cégek teljesen kiaknázhatják az örkényi infrastrukturális lehetőségeket. Százan szereztek számítógép-kezelői képesítést, közülük nyolcvanan konkrétan távmunkára felkészítő tanfolyamon vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik