Pénzügy

Számon kérik a mentori ismereteket

A Katapult Mentorprogram október 18-án országos körutat indított a programba idén bekerült mentorok ismereteinek felmérése céljából. A körút első, budapesti állomásán Szegedi Dezső, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Roma Integrációs Titkárságának szakértője is meghallgatta a mentorokat.

A vizsgák időpontjai


• október 25., Eger
• október 26., Miskolc
• október 31., Győr
• november 6., Szeged
• november 12., Pécs

A mentorok feladata a felsőoktatási intézményekben az elsőéves, halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók egyetemi, illetve főiskolai életbe való beilleszkedésének megkönnyítése, valamint segítésük a tanulmányi és szociális ügyintézésben. Az előzetesen kiválasztott mentorok már a tanév megkezdése előtt felvették a kapcsolatot a felvételt nyert diákokkal, és folyamatosan segítettek az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.


Ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, meg kellett tanulniuk az előre kiadott tananyagot. Az országos körút fő programja ezek számon kérése. A beszámoló során a mentornak egy-egy tételt kell húznia három témakörből. Levizsgáznak a hallgatói juttatások rendszeréből, az adminisztráció folyamatából a felsőoktatási intézményekben, illetve el kell mondeniuk, hogy mit tudnak a mentorprogramról.


Az országos körút első állomása Budapest volt, ahol Szegedi Dezső mellett Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram projektvezetője, valamint Fonyó Attila és Major Brigitta projektasszisztensek hallgatták meg a közép-magyarországi régió mentorait. A projekt vezetői a következő egy hónap során ellátogatnak Egerbe, Miskolcra, Győrbe, Szegedre és Pécsre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik