Pénzügy

Újraválasztotta rektorát a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa október 15-i ülésén újabb négy évre dr. Mészáros Tamást választotta rektornak. Az egyedüli pályázót a szenátus 32 igen és egy ellenszavazattal választotta meg.

Mészáros Tamás rektori pályázatában elsőrendű feladatának jelölte meg az egyetem tudományos presztízsének felzárkóztatását hazai és nemzetközi szinten. Az oktatás minőségének jobbítására, valamint a meglévő erőforrások racionális kihasználására a szaktantervek áttekintését, szükséges megváltoztatását ígérte. Az elkövetkezendő négy évre az infrastruktúra további korszerűsítését, az egyetem vagyonának növelését, azaz az elmúlt négy évben elért eredmények töretlen folytatását tűzte ki célul.


A pályázatot véleményező bírálóbizottság és az egyetem Gazdasági Tanácsa Mészáros Tamás rektori tevékenységéből az intézmény és a tudomány tiszteletét, a decentralizált irányítási módszert, a rektor példaértékű munka- és vezetési stílusát emelte ki. A szenátus az egyetem fejlesztésében a pályázónak azt a törekvését értékelte, amely minden egyetemi polgár számára az egyértelmű követelmények megfogalmazását, a teljesítmény folyamatos mérését, értékelését és elismerését tűzte célul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik