Pénzügy

A kormány vállalja a közalkalmazottak átképzését

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány az állásukat vesztett egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, az igazságügy területéről vagy a fegyveres testületektől létszámleépítés miatt elbocsátott közalkalmazottak átképzését – jelentette be a napokban tartott sajtótájékoztatón Botka Lajosné szolnoki szocialista parlamenti képviselő, az oktatási munkacsoport tagja.

Az „Új pálya” elnevezésű országos képzési program keretében új ismeretek megszerzésére nyílik lehetősége annak az 5500 közalkalmazottnak, akinek az állása 2006. július elsejét követően szűnt meg.


A képviselő szerint az Új pálya programban ingyenes képzésen azok is részt vehetnek, akiket részmunkaidős foglalkoztatásra irányítottak, illetve azok, akik ugyan még a közszférában dolgoznak, de már tudják, hogy a következő időszakban nem számítanak a munkájukra. Az állásukat vesztettek választhatnak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai, például pénzügyi, informatikai jellegű képzést, vagy nyelvtanulást. Az önfoglalkoztatást elősegítő és a saját vállalkozás indításával kapcsolatos jogi és gazdasági ismeretek mellett pályázatírói, projektmenedzseri, valamint a felnőttoktatáshoz szükséges új ismeretek megtanulása is választhatnak.


A képzések bővülő jegyzéke, a képző intézmények neve, elérhetősége az Új pálya program honlapján megtekinthető, illetve személyesen a Regionális Munkaügyi Központokban, a megyei Szolgáltató Centrumokban kaphatnak tájékoztatást a program iránt érdeklődők, illetve telefonon is a 06-40-918-012 kék számon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik