Pénzügy

Tanítják a munkahelyi egészségfejlesztést

admin
admin

2007. 10. 03. 17:49

A felnőtt korú lakosság idejének jelentős részét a munkahelyén tölti, így nem közömbös az, hogy milyen a munkavállalók egészségi állapota. Az Európai Unió is kiemelten kezeli tagállamaiban a munkahelyi egészségfejlesztést, ezért keretegyezményben szabta meg, hogy a vállalatok és a szervezeti egységek küldetésnyilatkozatának része kell, hogy legyen a dolgozók testi és lelki egészségéért vállalt felelősség. Ebben a küldetésben kulcsszerepe van/lesz a munkahelyi egészségfejlesztő szakembereknek. Ezért indít a Berzsenyi Dániel Főiskola ilyen szakirányú továbbképzéseket.

Munkahelyi egészségfejlesztés, valamint életmód tanácsadó és terapeuta szakirányú továbbképzési szakokat indít 2008. februártól négy féléves, költségtérítéses, keresztféléves képzésben a Berzsenyi Dániel Főiskola Alkalmazott Egészségtudományi Tanszéke.

Az első szak célja olyan szakemberek képzése, akik tudatosítják a munkavállalókban és a munkáltatókban a munkahelyi egészségfejlesztés jelentőségét, képesek egyedi munkahelyi komplex egészségfejlesztési program kidolgozására. A diplomásoknak szánt képzés mesterszakjának előkészítése folyamatban van, az egyetemi szakon a tervek szerint jövő szeptemberben elkezdődhet az oktatás. Ezen kívül az intézmény hallgatói előtt is nyitva áll a lehetőség: az egészségtantanár szakosok diplomájukba munkahelyi egészségfejlesztés szakirány elvégzését tanúsító betétlapot szerezhetnek.

Az életmód tanácsadó és terapeuta pedig olyan szakember, aki jártas több természetgyógyászati ágazatban, rendelkezik pszichológiai, mentálhigiénés ismeretekkel és ezt a gyakorlatban is alkalmazni tudja az egészségfejlesztés, illetve -megőrzés szempontjainak figyelembevételével.

A nemzetközi trendek egyértelműen arra utalnak, hogy a hagyományos egészségügyi ellátás mellett az alternatív egészségmegőrző technikák és kiegészítő gyógymódok egyre nagyobb szerephez jutnak.

Bővebb információ a főiskola honlapján található.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.