Pénzügy

Bürokráciacsökkentő program a neten

admin
admin

2007. 10. 02. 16:29

A kormány nyáron bürokráciacsökkentő programot indított el annak érdekében, hogy 2008-ra az egyötödére, 2013-ra pedig a felére csökkenjenek az adminisztratív terhek, és megteremtődjenek a minőségi jogalkotás feltételei. A jövő év végéig tartó program célja, hogy megszűnjenek a felesleges jogi előírások és eljárások, az ügyintézés pedig a mainál egyszerűbbé és gyorsabbá váljon.

Október 1-jétől elérhető a Bürostop honlap, ahol egy helyen találhatók meg a kormány bürokráciacsökkentő, az ügyintézést egyszerűsítő programjával kapcsolatos jogszabályok, tanulmányok és szakértői javaslatok. A honlapon bárki konkrét javaslatokat is megfogalmazhat azzal kapcsolatban, hogyan tehető gyorsabbá, hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá az ügyintézés Magyarországon.


A legoptimálisabb megoldások érdekében hasznosítani kívánják az állampolgárok észrevételeit is. Arra ösztönzik a honlapra látogatókat, hogy írják meg tapasztalataikat és véleményüket mind a folyamatosan beérkező szakértői anyagokról, mind pedig a változtatásra megérett mindennapi gyakorlatról. Az állampolgárok konkrét javaslataikat is elküldhetik azzal kapcsolatban, hogy hogyan tehető még gyorsabbá, hatékonyabbá és az állampolgárok elvárásainak jobban megfelelővé az ügyintézés.


A Bürostop honlapon az állampolgárok részletes tájékoztatást kapnak a programról, a hozzá kapcsolódó szakértői anyagokról, valamint a legfontosabb hazai és nemzetközi publikációkról. A programról szóló társadalmi vitához a Kormányzati Portál Párbeszéd fóruma biztosít felületet. A portálon a bürokráciacsökkentő program jelenlegi szakaszában a születéssel, a házasságkötéssel, az anyakönyvezéssel, a gépjármű-ügyintézéssel, az ÁNTSZ eljárásaival és a telepengedélyezéssel kapcsolatos, folyamatosan beérkező szakértői koncepciók olvashatók.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.