Pénzügy

Felelősen válassz pályát!

Hét közép-magyarországi városban szakmabemutató- és információs börzével egybekötött pályaválasztási kiállítások várják október 2. és 25. között a pálya-, a szakma- és a munkavállalás előtt álló fiatalokat és felnőtteket. A kezdeményezés célja az, hogy a résztvevők a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozottabb pályadöntéseket hozzanak.

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ pályaválasztási kiállítás-sorozatot rendez a közép-magyarországi régióban. Október 2. és 25. között hét rendezvényen közel 300 kiállító és 10-15 ezer fő látogató részvételére számítanak a szervezők. A kiállítás-sorozat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázati támogatásával jön létre, a célja pedig a munkanélküliség megelőzése.


A pályaválasztás és a munkavállalás előtt álló fiatalok, illetve az érdeklődő felnőttek a kiállításokon átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról, a térségben működő szakközép- és szakiskolákról, az akkreditált szakképzést folytató felsőfokú képző, illetve felsőoktatási intézményekről. Emellett bepillanthatnak a hazai és az Európai Unió munkavállalási lehetőségeibe, a kamarák és a gyakorlati képzést biztosító vállalatok munkájába. A Közép-magyarországi regionális Munkaügyi Központ humánszolgáltatásairól, támogatási és ellátási lehetőségeiről, a Lépj egyet előre! felnőttképzési programról tart előadást, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat pedig – Keress, hogy segíthessünk! mottóval – az Új Szolgáltatási Modellről, az Mpontokról.


Szakmabemutatók és tanácsadás


A kiállítások helyszínén látványos szakmabemutatókkal, információs tanácsadással, kiadványokkal, szórólapokkal, színes programokkal és ajándékcsomaggal várjuk az érdeklődőket.


Bemutatkoznak:
• a Térségi Integrált Szakképző Központok
• az Europe Direct (Pest megye)
• a Fővárosi Ifjúsági és Pályaválasztási Tanácsadó
• a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
• az Eures
• a Magyar Honvédség (1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ Budapest)
• a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság
• a szervező munkaügyi központ képzési-, pályatanácsadó-, munkatanácsadó- és munkajogi tanácsadó szakemberei
• a Lépj egyet előre! felnőttképzési program mentorai



Felelősen válassz pályát! 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik