Pénzügy

Új vezérigazgató a T-Kábel Magyarország Kft. élén

Lipp István tölti be a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatói posztját. 32 éves munkaviszonyából telekommunikációs területen 28 év vezetői tapasztalatot szerzett, amely időszak szorosan kötődik a Magyar Posta és a Magyar Telekom fejlődéséhez.

A mérnök-közgazdász szakember a Novoszibirszk Híradástechnikai Egyetemen diplomázott, később a Purdue Egyetemen (USA) MSM (Master of Science in Management), illetve a Tilburg Egyetemen (Hollandia) szerzett MBA diplomákat, áll a társaság közleményében.


A 90-es években az akkori Matávnál a lakossági piac marketing, értékesítési és ügyfélszolgálati feladatait összefogó szervezet igazgatója volt, ezután a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatóként tért vissza a Matáv egyik leányvállalatához. Ezt követően a BCN RH (korábbi nevén MatávCom) vezérigazgatója. Ez utóbbi két vállalatnál fő feladata volt a profiltisztítás, az új üzleti modell kialakítása és megvalósítása, a fenntartható fejlődés pályájára állítása volt. Lipp István szeptember 16-tól igazgatja a T-Kábel Magyarország Kft.-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik