Pénzügy

Cégek a munkahelyi egészségfejlesztésért

admin
admin

2007. 09. 13. 09:44

Európa-szerte hódítanak az egészségkampányok. Egyre többször halljuk, hogy törődjünk többet az egészségünkkel, és egyre közelebb kerül a magyar cégfilozófiákhoz is az egészségtudatos vállalati szemlélet. A kampány részeként rendezik meg szeptember 17–28. között a Munkahelyi Egészségébresztő Napokat.

Mára már tapasztalatok is erősítik azt a nézetet, hogy az egészséges és elégedett munkavállaló nemcsak az egyértelműen csökkenő hiányzások, betegszabadságok, balesetek révén jelent megtakarítást a vállalatoknak, de lojálisabb és lelkesebb munkaerőként, teljesítménye növekedésével a vállalati hatékonyságot is egyértelműen növeli. Az alkalmazottak egészségéért tett lépések ily módon többszörösen megtérülő beruházásnak bizonyulnak.


A munkahelyi egészségfejlesztés magyarországi úttörőjének számító Personal Best Kft. a Cerbona Zrt.-vel karöltve, valamint az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület és az Országos Egészségfejlesztési Intézet támogatásával, kéthetes, egészségébresztő kampányában több mint 50 budapesti irodaház közel 20 ezer dolgozójának biztosít egészségmegőrző programot.


A Munkahelyi Egészségébresztő Napok nem titkolt célja, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatos életmód fontosságára, megismertessék a munkahelyeken dolgozókkal, és a vállalati döntéshozókkal a munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségeit. E törekvés legfőbb területei az egészséges táplálkozás, a fizikai mozgás ösztönzése, valamint a mentális egészség erősítését célzó programok – például a stresszmenedzsment vagy a dohányzásról leszoktató vállalati programok.


Az egészséges és elégedett munkavállaló nemcsak a csökkenő hiányzások révén jelent megtakarítást a vállalatoknak, de lojálisabb és lelkesebb munkaerőként, teljesítménye növekedésével a vállalati hatékonyságot is egyértelműen növeli. (Fotó: sxc.hu)


Egészséges reggeli és frissítő masszázs


A program keretében az irodai dolgozók, munkahelyükre érkezve kezükbe kapnak egy, az egészséges reggelinek megfelelő Cerbona gyümölcsös reggeli csomagot, valamint egy rövid – dietetikai szakember által összeállított – ismertetőt az egészséges reggeliről. A reggeliosztást követően az irodaházak termeiben munkahelyi egészségfejlesztő szakember által tart tanácsadást. Ezen a vállalati döntéshozók és a HR-rel foglalkozó kollégák juthatnak olyan, a mindennapi, vállalati életben hasznos információkhoz az egészségfejlesztésről, amely hozzájárulhat a dolgozók egészségének megőrzéséhez, a nagyobb munkahelyi elégedettséghez, és ezáltal a vállalat sikerességének növeléséhez, a hatékonyság fokozásához. Emellett bemutatkozik a Move Europe mozgalom, és a dolgozók kipróbálhatják a mobil masszírozást, illetve rizikószűréseken is részt vehetnek.


A kampány két hetének lezárultával az egészségtudatos szemlélet terjesztésére tett erőfeszítések nem érnek véget, a Personal Best Kft. szeretné, ha ez csak a kezdet lenne. Éppen ezért a cég folyamatos lehetőséget biztosít minden érdeklődő vállalat számára, hogy ingyenes és kötelezettségmentes bemutatóra regisztráljon, vagy kérje munkahelyi egészségfejlesztési tanácsadó szakember segítségét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.