Pénzügy

Még hat napig igényelhető a diákhitel

A Diákhitel Központ a 2007/2008-as tanév első diákhitel-igénylési időszakának a határidejét meghosszabbította két nappal: tehát szeptember 15. helyett 17-re. Ezért még hat napjuk van azoknak, akik új igénylőként már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Diákhitel Központ kivételesen még a szeptember 17-én, hétfőn leadott új igényléseket is figyelembe veszi az októberi kifizetésekhez – olvasható a Diákhitel Központ közleményében. Az októberi kifizetéskor akár 150 ezer – a költségtérítéses képzésben résztvevő hallgatók számára akár 200 ezer – forint is lehet a kiutalt diákhitel összege.


Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban kell benyújtani. Az érintetteknek a papírok beadása mellett szeptember közepéig be is kell iratkozniuk tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat.


Akik már korábban is kaptak diákhitelt, már van szerződésük, azoknak új igénylést nem kell beadniuk. Az októberi utalás érdekében azonban nekik is célszerű mihamarabb beiratkozniuk, és emellett az esetleges módosítási igényeiket, adatváltozásaikat is haladéktalanul be kell jelenteniük a Diákhitel Központ honlapjáról letölthető nyomtatványokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik