Pénzügy

Táborba a közgazdászokkal!

A magyar pénzügyi és gazdasági oktatást az egyhetes Közgazdaságtan Vezetőknek elnevezésű tábor finanszírozásával támogatja a Citibank. A tábort idén Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen rendezik harminc középiskolás diák és ugyanennyi közgazdaságtan-tanár részvételével.

Az augusztus 12–18. közötti tábor célja, hogy Magyarország jövőbeli vezetőit megismertesse a piacgazdaság működésével, és fejlessze a motivációs képességeiket. A vezetőképző tréning során a diákok megtanulják a közgazdaságtan alapjait, és elsajátítják a gazdasági gondolkodásmódot, megismerkednek a különböző vezetési stílusokkal, és megtanulnak csapatban dolgozni. Az ország minden részéből érkező 30 tanárt is bevezetik a közgazdaságtan interaktív tanítási módszereibe – új oktatási stratégiák és szimulációs játékok –, hogy a tantárgyukat élvezetesebbé és érthetőbbé tegyék diákjaik számára. Mind a tanárok, mind a diákok térítésmentesen vesznek részt a programon.


A Foundation for Teaching Economics (FTE) már 14 éve szervezi a Közgazdaságtan Vezetőknek képzési programot Magyarországon a Citi Alapítvány támogatásával. A programértékelések azt mutatják, hogy a résztvevő diákok és tanárok a program után jobban megértik a gazdasági folyamatokat, melyek a mindennapi életüket is befolyásolják. A magyarországi tábor főelőadója Roger B. Butters amerikai közgazdászprofesszor lesz, aki az FTE számos programjában részt vett.


„2004-ben a Citi és a Citi Alapítvány kötelezettséget vállalt, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogatja a pénzügyi oktatási programokat világszerte. Az elmúlt évek sikerére alapozva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk a tábor támogatását Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Romániában és Szlovákiában, mert ez alkalom arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a közgazdaságtan alapjait, és megszeressék a tárgyat” – mondta Hencz Éva, a Citibank Zrt. média- és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója, aki a táborban interaktív szemináriumot tart Kommunikáció egy globális nagyvállalatnál címmel.


A tábor az amerikai nonprofit FTE oktatási programja. A magyar partner, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány munkatársai szervezik a tábort, és ők is választották ki a résztvevőket egy nyílt pályázat útján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik