Pénzügy

Döntöttek az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagjairól

Megszületett a döntés az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának tagjairól. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter – Gyurcsány Ferenc felhatalmazása alapján – jóváhagyta Veres János pénzügyminiszter személyi javaslatait.

A szabadságát töltő miniszterelnököt ezen a héten Lamperth Mónika helyettesíti, aki az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagjává nevezte ki Baranyi Imrét, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Kht. igazgatóját; dr. Deák Péter Ferencet, az ÁPV Zrt. vezérigazgatóját.


Igazgatósági tag lett még Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, az MKB elnök-vezérigazgatója; Gilyán György, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára; dr. Kovács Jánosné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője; Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára; dr. Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora és dr. Varga Gusztáv, a GANZ Acél Zrt. vezérigazgatója.


Az igazgatóság elnökévé – korábbi bejelentésnek megfelelően – dr. Nagy Jánost nevezte ki a kormányfőt helyettesítő miniszter. A kinevezések december 31-éig szólnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik