Pénzügy

Kiegészítő képzésekre is lehet még jelentkezni

admin
admin

2007. 08. 03. 09:19

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium döntése értelmében a felsőoktatási intézmények kiegészítő (K) képzéseket is meghirdethetnek, így a napokban ezekkel bővült a ponthatárok megállapítása után közzétett és a napilapokban is megjelent lista.

A frissített lista már megtalálható az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján. Még másfél hétig, augusztus 13-ig lehet pótfelvételire jelentkezni.


A pótfelvételi eljárásban nagyrészt költségtérítéses szakokat hirdettek meg az intézmények. Kivételt jelent ez alól a felsőfokú szakképzés – az F jelű képzések –, ezeken ugyanis még államilag támogatott helyek is vannak, és az ide felvetteknek nem kell képzési hozzájárulást sem fizetniük.


A legfontosabb tudnivaló a nyári felvételi kapcsán, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik a normál eljárásban nem nyertek felvételt, vagy azok, akik idén még nem adtak be jelentkezési lapot, és csak egy intézménybe és egy szakra lehet jelentkezni. A jelentkezési lap az adott felsőoktatási intézménynél vagy az OFIK ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest, Reviczky u. 6.) szerezhető be, ingyenesen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.