Pénzügy

Informatikushiány Szlovákiában

admin

2007. 08. 01. 14:55

Bár az elmúlt két évben az információtechnológiai szakemberek bérei átlag 40 százalékkal nőttek, Szlovákiában továbbra is hiánnyal küzd az IT-ágazat – adta hírül az MTI.

Különösen a programozók, rendszermérnökök, adatbiztonsági specialisták hiányoznak immár évek óta, mert a szlovák szakemberek inkább külföldre mennek dolgozni, magasabb fizetés reményében. Az ágazat cégei szerint különösen nehéz többéves gyakorlattal rendelkező szakembert találni, annak ellenére, hogy itt a bérek sokkal magasabbak, mint a szlovák gazdaság más területein.


Az IT-technikusok és hálózati adminisztrátorok bére 30 ezer koronánál (1 korona = 7,50 forint) kezdődik gyakorlat nélkül, kétéves gyakorlattal viszont már megkaphatják a havi 50 ezer koronát. A programozók és tanácsadók – gyakorlat nélkül – 50 ezer koronától kezdődő béreket kapnak, a gyakorlattal rendelkezőket pedig havi 80 ezer koronától alkalmazzák. Fontos tudni, hogy Szlovákiában az átlagbér amúgy havi 18 500 korona.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.