Pénzügy

Hétszázalékos a munkanélküliség

admin
admin

2007. 07. 27. 09:27

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint hazánkban 2007 második negyedévében – tehát április és június között – a foglalkoztatottak száma 3 millió 943 ezer, a munkanélkülieké 297 ezer fő volt, ami 7 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.

A KSH adatai szerint a vizsgált időszakban átlagosan a 15-64 éves népesség 61,9 százaléka, a munkavállalási korúaknak 65 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon. A foglalkoztatottak létszáma átlagosan 3 millió 943 ezer volt, közel 9 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 év közötti korcsoport foglalkoztatási rátája a megfigyelt időszakban nemzetközi összehasonlításban 57,6 százalék volt.


A munkanélküliek száma a negyedévben 297 ezer, a munkanélküliségi ráta 7 százalék volt – ez 0,2 százalékponttal alacsonyabb az előző évinél. Az Európai Unió regisztrációs munkanélküliségi adatait az Eurostat májusban publikált felmérésében találhatjuk, eszerint az EU-15: 6,5 százalék, illetve az EU-27: 6,8 százalék a munkanélküliségi ráta.


A munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki a munkanélküliek 16,9 százaléka . Az e korcsoportot jellemző munkanélküliségi ráta 16,1 százalék volt, 1,2 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti értéknél. A munkanélküliek 51,2 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,9 hónap.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.