Pénzügy

Bankvezető lesz OEP távozó vezetője

admin
admin

2007. 07. 27. 15:33

Major Zoltán, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója a jövőben egy pénzintézetnél vállal vezetői beosztást, ezért kérte felmentését jelenlegi posztjáról. Erről maga a főigazgató jelentette be.

A kormányszóvivő megerősítette a főigazgató távozását. Major Zoltán utódjaként felmerült Bartucz Attila neve, ő jelenleg az egészségügyi miniszter kabinetfőnökének a munkatársa. Szóba került Székely Tamás is, aki korábban az egészségbiztosító főigazgató-helyettese volt, most pedig a szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztos.

Major Zoltán a távirati irodához eljuttatott pénteki közleményben hangsúlyozta, hogy az egészségügyi reform keretében az egészségbiztosítási pénztárra háruló feladatokat elvégezték. “Az OEP jelenleg egy modern hivatal, amelyben a munkatársak teljesítménye magas színvonalú, objektíven mérhető” – fogalmazott. Az OEP kulcsszerepet játszik a biztosítási rendszer bevezetésének előkészítésében – mutatott rá a főigazgató, példaként említve a jogosultságellenőrzést, amely még idén befejeződik.

Major Zoltán sikerként értékelte az intézményfinanszírozás rendszerének korrekcióját, illetve az egészségbiztosítási kassza “szigorú kézben tartását”, amelynek következtében ma a pénztár bevételei meghaladják a kiadásait Az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya a nemzeti hírügynökséggel azt tudatta, hogy Major Zoltán tájékoztatta döntéséről az egészségügyi minisztert. A szaktárca a dokumentumban köszönetét fejezte ki az OEP-főigazgatónak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.