Pénzügy

Vonalhúzó parti a Millenáris Parkban

Partihangulat, koncertek, vetélkedők, bemutatkozó intézmények, kerekasztal-beszélgetés, kiállítás és főképp a ponthatárok – erre számíthat, aki július 25-én, a ponthatárok meghatározásának napján elmegy a Millenáris Parkba. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) az idén először szervezi meg a felvételizőknek szóló, ingyenes PONT Ott Partyt. Ám ha a leendő egyetemista nem tud jelen lenni a bulin, akkor otthon, a számítógépe előtt is megtudhatja, hogy felvették-e a vágyott szakra.

PONT Ott Party

Helyszín: Millenáris Park (Budapest, II. kerület, Fény u. 20-22.) www.jovohaza.hu
Időpont: 2007. július 25., 15 órától kifulladásig

A parti a kikapcsolódáson túl kiváló alkalom lesz arra, hogy a reménybeli gólyák megismerkedjenek leendő iskolatársaikkal, csoporttársaikkal vagy a hasonló érdeklődésű, azonos szakra jelentkező más fiatalokkal. A PONT Ott Party a közös élmény – a közös öröm, esetleg bánat – helyszíne lesz.


Zene, kiállítás, fórum – a felsőoktatás jegyében


A PONT Ott Partyn a jó hangulatért, a feszültség levezetésért olyan együttesek és zenészek felelnek majd, mint a Hiperkarma, az Anima Sound System, a Brains, DJ Peat Jr., Puskás Peti és a Hatelemi. A buli helyszínén számos stand is várja a fiatalokat, ahol felsőoktatási intézmények és egyéb cégek mutatkoznak be. A látogatók ingyenesen nézhetik meg a parkban található Jövő Háza Kiállítást, amely ma kivételesen egészen éjfélig nyitva tart majd.


Azok, akik egy picit komolyabb rendezvényekre vágynak, egy kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatnak, amelyen az OFIK mellett az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia és a Diákhitel Központ képviselői ülnek össze. A fórum során olyan felvételizőket érintő kérdések kerülnek napirendre, mint például a képzési hozzájárulás bevezetése, az ösztöndíj-lehetőségek és a hallgatói juttatások. Készülvén a legrosszabbra is, először itt lesz mód arra, hogy a felvételizők megismerjenek néhány pótfelvételi lehetőséget is.


A ponthatárok kivetítőkön, de a felvi.hu-n is


Amint meglesznek a ponthatárok, a Millenáris területén elhelyezett kivetítőkön folyamatosan láthatók lesznek. Persze aki maga akarja megnézni a pontjait, annak egy teljes számítógépterem is rendelkezésére áll majd, ahol egész este szemlézheti a felvi.hu-t.


Aki nem jut ki a Millenárisra, az természetesen otthonról is nyomon követheti az OFIK honlapján, hogy hogyan is áll éppen a ponthatárok megállapítása. A weboldal Felvételi visszaszámláló szolgáltatása „élő közvetítést” ad a ponthatárok aktuális állásáról, illetve a PONT Ott Party-ról is.


Miután este nyilvánosságra kerülnek a ponthatárok, a felvi.hu regisztrált felhasználói Az én felvim menüjében a jelentkezési helyeik szerint kigyűjtve nézhetik meg a számukra legfontosabb ponthatárokat. Ehhez természetesen regisztrálni kell az oldalon. A bejelentkezés után a Felvételi 2007 menüpontban jelentkezési helyenként részletezve is megnézheti az érdeklődő a felvételi összpontszámát és az ott érvényes ponthatárt. Itt a jelentkezői pontszámok és a kialakult ponthatárok is szerepelnek, és itt már az is látszik, hogy hova vették fel a leendő egyetemistát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik