Pénzügy

Távozik az SAP-ügyvezető

Közös megegyezéssel távozik posztjáról Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója – közölte a társaság hétfőn. Lapunk úgy értesült, hogy a menedzser a regionális vezetés személycseréinek áldozata lett.

Az ügyvezető július végén válik meg pozíciójától. A vállalatot ideiglenesen, megbízott vezetőként Veres Zsolt, az SAP regionális kis- és középvállalatokért felelős értékesítési igazgatója irányítja.

Vahl Tamás utódjáról az SAP a következő hónapokban dönt. Az ügyvezető 2007 végéig tanácsadóként segíti az SAP Hungary Kft. munkáját.


A személyi változás nagy meglepetés, hiszen Vahl Tamás alig két hónapja került a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élére. Korábban, amikor több neves informatikai vállalkozásnál is kerestek ügyvezető igazgatót (a legnagyobb it-cégek, így a HP Magyarország és a Microsoft Magyarország is első embert váltott), a találgatások során minduntalan felmerült Vahl Tamás neve is. Ekkor még az őt ismerők amiatt tartották irreálisnak Vahl esetleges cégváltását, mert szerintük akkor nem vállalta volna el a német kamara vezetését, ha éppen elhagyni készülne a német céget egy amerikai multi kedvéért.


Mindenesetre az utóbbi időben nem lehet megnyugtató kamarai vezetőnek lenni. A 2007 májusig regnáló elnök Straub Elek, a Magyar Telekom éléről kényszerült távozni, a korábbi elnökségi tag Beke-Martos Gábor a Siemens magyarországi vezetését adta át, most pedig a májusban kinevezett Vahl Tamás is távozik..


Forrásaink szerint az utóbbi időben rendkívül sok személycserével jellemezhető IT-piacon Vahl Tamás is a regionális vezetés személycseréinek áldozata lett, a kinevezett új vezető új country managerrrel képzeli el a jövőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik