Pénzügy

Hétvégén is nyitva az OFIK információs központja

Július 25-én este derül ki, hogy kik azok, akik 2007-ben megkezdhetik egyetemi vagy főiskolai tanulmányaikat. A felvételi eljárás hajrájában az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központja a hétvégén, július 21–22-én is várja a jelentkezőket kérdéseikkel.

Idén több mint 108 ezer felvételiző várja, hogy hat nap múlva közzétegyék a felsőoktatási intézmények a ponthatáraikat. Most is az OFIK honlapja tájékoztatja leghamarabb a felvételizőket az adatokról, július 25-én este már mindenki megtekintheti, hogy 2007-ben mennyi ponttal lehetett bejutni az egyes intézményekbe.


A februári jelentkezési lapon beküldött adatokon és a megjelölt intézmények sorrendjén július 11-ig lehetett módosítani. Az idén a sorrendmódosítás lehetőségével 13 ezer felvételiző élt, valamint 58 ezer, a pontszámításhoz szükséges és egyéb dokumentum érkezett az OFIK-hoz. Emellett az OFIK ügyfélszolgálatán dolgozók csaknem 20 ezer felvételiző kérdésére válaszoltak e-mailben, ötezer telefonhívást fogadtak, és hatezer dokumentumot vettek át személyesen.


A jelentkezők a problémáikkal a továbbiakban is bátran kereshetik az OFIK ügyfélszolgálati munkatársait, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ pedig július 21–22-én is várja a felvételizők kérdéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik