Pénzügy

Kuriózumkiadvány a nyomon követés szabványairól

Igazi hiánypótló szakkönyvet jelentetett meg a termékek nyomon követéséről a GS1 Magyarország. A szabványosítási megoldásairól ismert társaság szakemberei elsőként foglalták össze hazánkban komplex módon a nyomon követés szerepével és az erre szolgáló technikai megoldásokkal kapcsolatos szakmai ismereteket.












Kuriózumkiadvány a nyomon követés szabványairól 1


Kuriózumkiadvány a nyomon követés szabványairól 2
A könyvet minden érdekelthez eljuttatták.
Kuriózumkiadvány a nyomon követés szabványairól 3

„A szakkönyv – Nyomon követés globális szabványokkal címmel – júniusban jelent meg, és a benne szereplő szabványok a vállalkozásoknál, az államigazgatásban, valamint a felsőoktatásban dolgozó szakemberek számára egyaránt kézzelfogható segítséget nyújtanak. Teljes körűen bemutatja ugyanis a nyomon követés területét az általános ismeretektől kezdve, az egyes technológiai lehetőségek bemutatásán keresztül, a már megvalósított megoldásokat ismertető konkrét esettanulmányokig” – mondta el Krázli Zoltán, a GS1 Magyarország vezető szakértője.


A könyv összeállítása során a szerkesztők arra törekedtek, hogy a fejezetek önállóan, az egyes szakterületek számára ágazati ajánlásként is megállják a helyüket, emellett a globális szabványokon alapuló nyomon követési rendszer legfontosabb elemeit is megismertessék az olvasókkal. A kiadvány végén – a szakszavakat, és rövidítéseket megmagyarázó – szakszótár, valamint a szabványalkalmazáshoz szükséges táblázatok találhatók. A szerkesztők rövid bemutatkozó anyagot állítottak össze a legismertebb szolgáltató cégekről is, akik bármely gazdálkodó szervezetnek segítséget nyújtanak a nyomon követési rendszerek kiépítésében.


A kiadványt a GS1 Magyarország mindazon vállalatok számára eljuttatja, amelyek egyes területeken már alkalmazzák a szervezet szabványait. Emellett a szakkönyvet megküldik a téma iránt érdeklődést mutató szakmai és állami szervezetek – többek között a minisztériumoknak, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak és a Központi Statisztikai Hivatalnak –, valamint a felsőoktatási intézményeknek is.


„Magyarországon utoljára az 1990-es évek elején jelent meg komolyabb szakkönyv a vonalkódos termékazonosításról, illetve az ezzel kapcsolatos EAN szabványokról, azonban ezt követően hosszú időn keresztül nem született átfogó jellegű szakmai kiadvány a témában, így mára a felsőoktatásban használt oktatási anyagok is alaposan elavultak. Éppen ezért bízunk abban, hogy a GS1 új szakkönyvét az egyetemek és főiskolák is be tudják építeni a termékazonosításról és nyomon követésről szóló tananyagukba, legalább ajánlott irodalom formájában” – tette hozzá Debreczeny Balázs, a GS1 Magyarország tréning és marketing vezetője.


A Nyomon követés globális szabványokkal CD formájában is beszerezhető, amely rendkívül könnyen kezelhető, felhasználóbarát módon vezeti be az olvasókat a nyomon követés világába. A kiadvány digitális verziója ingyenesen is elérhető a GS1 Magyarország weboldalán, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben hozzáférhető legyen a vállalkozói szférában, valamint az államigazgatásban és a felsőoktatásban dolgozók, illetve tanulók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik