Pénzügy

Új vezérigazgatót választott az Inter-Európa Bank

admin
admin

2007. 07. 16. 09:29

Az Inter-Európa Bank igazgatósága július 16-i hatállyal kinevezte dr. Török Lászlót a bank új vezérigazgatójává. Török ezzel párhuzamosan továbbra is megtartja a CIB Bankban betöltött vezérigazgatói tisztségét – ami a két pénzintézet egyesülése miatt nem meglepő.

Az Inter-Európa Bank eddigi vezérigazgatója, dr. Andrea Rigoni új vezető pozícióban folytatja pályafutását: vezérigazgatói kinevezést kapott az Eurizon Financial Group élére, amely az Intesa Sanpaolo bankcsoport alapkezelő és biztosítási tevékenységét ellátó leányvállalatok, illetve az ellenőrzése alá tartozó Banca Fideuram társaságot irányítja.


A közelmúltban döntés született arról, hogy a CIB Bank és az Inter-Európa Bank (IEB) folyamatban lévő egyesülése nyomán létrejövő új intézmény CIB Bank néven folytatja működését. A június 25-én megtartott rendkívüli CIB-közgyűlés és az IEB tulajdonosának alapítói határozata értelmében pedig az egyesülés az IEB-nek a CIB Bankba történő beolvadásával megy végbe. Ez utóbbi döntések újabb, jogi értelemben is jelentős mérföldkövet jelentenek a sikeres egyesülési folyamatban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.