Pénzügy

Negyedéves felmérés a munkaerő-gazdálkodásról

admin
admin

2007. 07. 12. 10:09

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) tájékozódni szeretne a vállalkozások elmúlt negyedévi munkaerő-gazdálkodási adatairól és a következő időszakra vonatkozó terveiről. Mindez nem öncélú: ezekre az adatokra kívánnak támaszkodni a különféle támogatási eszközök tervezése során, a felnőttképzés irányainak meghatározásakor, valamint a munkaerő-közvetítésben. Ugyanakkor azt is szeretnék megtudni, hogy a kirendeltségeken dolgozó munkatársak milyen szolgáltatásokkal segíthetné a helyi cégek munkáját.

A szolgálat a fennállása óta – immár tizenöt éve – arra törekszik, hogy a tevékenysége személyre és vállalatra szabott legyen, a munkáltatók elvárásainak leginkább megfeleljen. A 2007. harmadik negyedévi felmérés szám szerint a nyolcadik lesz a sorban, amelyet az ÁFSZ elkészít. Eddig átlagosan közel 10 ezer szervezetet kerestek meg országszerte, több mint 8000-8500 vállalattól kaptak így választ, ezáltal mintegy 650 000 munkavállaló foglalkoztatásáról szereztek adatokat.


Az adatvétel egy egyszerű, egyoldalas kérdőíven történik, amelynek kitöltése néhány percet vesz igénybe és online is lehet rögzíteni. Ezt a felmérést negyedévente, közel azonos tartalommal végzik el. Az a cég, vállalkozás, amely részt vesz a felmérésben – annak lezárulását követően – az illetékes kirendeltségen térítésmentesen veheti át a munkaerő-piaci elemzést.


Az ÁFSZ kéri, hogy azok a vállalatok, amelyek a felmérésben részt kívánnak venni, az adatlapot 2007. július 17-ig töltsék ki. Az adatokat természetesen az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezelik, csak feldolgozási célra használják, más szervezetnek nem adják át. A felmérést követően pedig – 2007 augusztusától – a feldolgozott eredményeket mindenki megtalálhatja az ÁFSZ honlapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.