Pénzügy

Lezárult a sorrendmódosítás

Július 11-én éjfélkor járt le a felvételi-jelentkezési eljárásban a dokumentumpótlásra, adatváltoztatásra és sorrendmódosításra megszabott határidő. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) azért tolta ki csaknem a nyár közepére ezt az időpontot, hogy a jelentkezők az összes eredmény birtokában még egyszer átgondolhassák döntésüket.

Az OFIK honlapján található Kérvénytár elnevezésű gyűjteményből letölthetők a különböző formalevelek a sorrend- vagy adatmódosításhoz, a hiányzó dokumentumok elküldéséhez vagy éppen a fellebbezéshez. És honlapon olvasható az is, hogy mit lehet még tenni a határidő lejárta után.


A sorrend csak egyszer változhat!


A felvételiző éjfélig még átgondolhatta a jelentkezési sorrendjét és módosíthatott rajta, hogy lehetőleg az általa leginkább vágyott egyetemre vagy főiskolára kerüljön be. A sorrendmódosítás lehetőséget adott, hogy az időközben befejeződött érettségi eredményeit figyelembe véve a felvételi célpontokat még jobban átgondolják a jelentkezők. A módosítás okai igen szerteágazók lehetnek: anyagi, családi, esetleg szakmai.


Adatváltozás, dokumentumpótlás


Egy időközben megszerzett nyelvvizsga, vagy bármilyen más, többletpontra feljogosító teljesítmény alapvetően megváltoztathatta a bejutási esélyeket – ezért ezeket is július 11. éjfélig kellett csatolni a februárban benyújtott jelentkezési lapokhoz. A jelentkezői adatok megváltoztatására a határidőig tetszőleges alkalommal volt lehetőség, és szintén eddig az időpontig voltak pótolhatók azok a dokumentumok, iratmásolatok, amelyeket a felvételiző nem csatolt a jelentkezési lapjához, illetve időközben szerzett meg.


Július 11. után benyújtott kérelmeket az OFIK nem teljesítheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik