Pénzügy

Vezércserék a BAT-nál

Lábody László, a British American Tobacco egyik vezetője augusztus 1-jétől a cég brüsszeli irodájában az európai régió jövedéki ügyeiért felelős vezetője lesz. A vállalatvezetésben más személyi változás is történt: június 1-jétől Paola Agassót nevezte ki új pénzügyi igazgatójává.

Lábody a magyarországi BAT vállalati kapcsolatokért és szabályozási kérdésekért felelős vezetője volt, 1992 óta dolgozott a cégnél. Fontos szerepe volt a cég stratégiai döntéseinek előkészítésében, a regionális jövedéki adóval kapcsolatos témák menedzselésében, a csempészet és a feketekereskedelem visszaszorítását célzó vállalati intézkedések meghozatalában. 1994-1997 között címzetes államtitkárként vezette a Határon Túli Magyarok Hivatalát, majd mandátuma lejártával visszatért az üzleti életbe. A BAT hamarosan döntést hoz arról, hogy a jövőben ki tölti be a Brüsszelbe helyezett vezető pozícióját.


Az új pénzügyi igazgató Paola Agasso, olasz származású pénzügyi szakember széles körű tapasztalattal rendelkezik pénzügyi és fejlesztési stratégiai kérdésekben. A dohányipart megelőzően a világ legnagyobb tanácsadó cégeinél dolgozott, legutóbb az Accenture vezetői tanácsadó cégnél. A BAT olasz leányvállalatához 2006-ban került, és olyan pénzügyi folyamatokat tervezett és valósított meg, amelyek célja a folyamatok és üzleti modellek optimalizációja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik