Pénzügy

Régi vasutasok a MÁV-START élén

admin
admin

2007. 07. 03. 16:00

A MÁV-START Zrt. összességében mintegy 7200 fő munkavállalót foglalkoztat. Az új személyszállító társaság tevékenységének megkezdésével – július 1-jétől – egyidejűleg munkába álltak a cég újonnan kinevezetett vezetői is.

Tömpe István közgazdász lett a MÁV-START Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Volt kormányfőtanácsos, privatizációs kormánybiztos, pénzügyminiszter-helyettes, az Állami Vagyonügynökség első ügyvezető igazgatója. Később a MÁV, valamint a Földhitel és Jelzálogbank elnöke, az ÁPV Rt. igazgatóságának tagja. A Merito Consultingnál vasúti projektekkel foglalkozott. A MÁV stratégiai vezérigazgató-helyettese, majd 2007. év elejétől mostani kinevezéséig a MÁV főtanácsadója.


Matéczné Németh Ágnes lett a MÁV-START Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese. A győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Vasút-üzemviteli szakán üzemmérnök diplomát szerzett, majd a Keleti pályaudvar forgalmi szolgálattevőjeként, három évig pedig személyszállítási vezetőként dolgozott. Ezután a Keleti pályaudvar állomásfőnök-helyettese, majd a MÁV Tájékoztatási Iroda helyettes vezetője. Később a MÁV Személyszállítási Üzletág osztályvezető-helyettese, osztályvezetője, majd ugyanitt divízióvezetői, szakigazgató-helyettesi, illetve főosztályvezetői pozíciót is betöltött.

A MÁV-START Zrt. humánpolitikai vezérigazgató-helyettesi posztját Virág Imre tölti be, aki pályafutását több cég személyi vezetője, stratégiai toborzási projektjének vezetője, HR igazgatója volt korábban. 2004-től a MÁV Személyügyi Főosztályát vezette, ahol – a személyügyek mellett – karrier menedzsmenttel is foglalkozott. A stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes Hercegh Tamás lett. A villamosmérnök korábban kereskedelmi igazgató, a regionális igazgató volt, ahol a kelet-európai üzleti folyamatokért, infrastruktúráért felelt, és változás- és válságkezeléssel is foglalkozott. 2005-től a MÁV Informatika Kft. vezérigazgatója.


A MÁV-START Zrt. élére kinevezett Mosóczi László – korábbi általános üzletági vezérigazgató-helyettes – feladatkörét Szamos Alfonz veszi át, aki egyúttal továbbra is ellátja a Pályavasúti Üzletág főigazgatói feladatait. Szamos a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerzett diplomát. A MÁV-nál főiskolai tanulmányai befejezése óta dolgozik, volt pályafenntartási főnökség vezető, csoportvezető, osztályvezető-helyettes, divízióvezető. 2003-tól a Pálya Mérnöki Létesítmények Igazgatósága vezetője, három évvel később pedig a MÁV ZRt. Pályavasúti Üzletágának főigazgatója.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.