Pénzügy

Egy hónap múlva kiderülnek a ponthatárok

admin
admin

2007. 06. 22. 15:04

A felvételizőknek már csak egy hónapot kell várniuk arra, hogy kiderüljön, sikerült-e a 2007-es felvételijük. A felvételi ponthatárok július 25-én válnak publikussá.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közleménye szerint a jelentkezőknek július 11-ig még van módjuk arra, hogy beküldjék a felvételihez szükséges dokumentumaikat, módosítsanak adataikon vagy megváltoztassák jelentkezési sorrendjüket.

Az eljárás újdonsága, hogy az idén érettségizőknek nem kell beküldeniük az elért eredményeiket igazoló bizonyítvány vagy tanúsítvány másolatát. Az érettségi eredményeket esetükben a központi érettségi nyilvántartásból elektronikusan megkapja a felvételi adatbázist kezelő Országos Felsőoktatási Információs Központ. Fontos viszont, hogy az idén érettségizettek a 12. évfolyam év végi osztályzatait igazoló bizonyítvány másolatát – amennyiben ennek figyelembevételét a tanulmányi pontok számításához kérik – haladéktalanul be kell küldeniük.


Az OFIK azt tanácsolja, hogy nemcsak a feldolgozott érettségi eredményüket, hanem az egyéb felsőoktatási jelentkezéshez kapcsolódóan beküldött dokumentumaik feldolgozottságát is ellenőrizzék le a jelentkezők a weboldalon “Az Én felvim” szolgáltatásának segítségével. Bejelentkezés után az Eredményeim menüpontban lehet megtekinteni azokat a hitelesített eredményeket, amelyeket a pontszámításnál vizsgál a rendszer.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.