Pénzügy

Középiskolásokat támogat a GE

admin
admin

2007. 06. 20. 11:08

Kiemelkedő tehetségű középiskolásoknak, a Nyíló világ elnevezésű tehetséggondozó program új résztvevőinek tartott tréninget a GE Foundation. A cél egy nemzetközileg versenyképes új értelmiségi generáció "kinevelése" az észak-kelet magyarországi régióban.

A GE Foundation újabb 200 ezer US dolláros támogatásával 91 kisvárdai és hajdúböszörményi diák és angoltanáraik vettek részt a GE által szervezett orientációs tréningen Budapesten, a GE Európai Világítástechnikai Innovációs Központjában. Az ötödik éve működő programhoz 2004-ben csatlakoztak a kisvárdai és hajdúböszörményi diákok, így mára összesen 252 észak-kelet magyarországi tehetség kapcsolódott be a világcég egyedi kezdeményezésébe.

A hazánkban egyedülálló GE Foundation Nyíló világ program elősegíti egy nemzetközileg versenyképes új értelmiségi generáció kialakulását az észak-kelet magyarországi régió három városában (Ózd, Kisvárda, Hajdúböszörméy), ahol a GE Consumer & Industrial üzletága gyárai működnek. A program keretében a három város középiskoláinak legtehetségesebb diákjai szerezhetnek gyakorlati üzleti tudást, jártasságot az üzleti angol nyelvben, kezdhetik meg saját kapcsolati tőkéjük felhalmozását, illetve fejleszthetik üzleti készségeiket, hogy a diploma megszerzése után bekapcsolhassák a térséget a magyar és a világgazdaságba.

Az általános műveltség kiszélesítése, az angol nyelv és üzleti ismeretek elsajátítása mellett a tanulók a JAM szervezésében a kormányzati, üzleti és civil szféra képviselőivel is megismerkedhetnek. Személyes fejlődésüket mentorként a GE Hungary ZRt. üzletágainak vezetői kísérik figyelemmel és segítik tanácsaikkal. A diákok továbbá a JAM szervezésében eszmecserét folytatnak a régió kiemelkedő üzletembereivel – olyan kapcsolati tőkét szereznek, amelyet városuk, régiójuk és saját boldogulásukra tudnak használni a jövőben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.