Pénzügy

A Microsoft lett a legjobb munkahely

admin
admin

2007. 06. 05. 11:24

A Hewitt Associates (HA), globális humánerőforrás outsourcing és tanácsadó cég által készített kelet-közép-európai legjobb munkahely felmérés abszolút győztese a Microsoft lett.

A közlemény szerint a Wall Street Journal Europe által szponzorált kutatásában a régió 10 országában, 504 vállalat mintegy 90 ezer munkavállalója és 1800 felső vezetője mondta el véleményét.


Magyar cégek nagyon jól szerepelnek a régiós megmérettetésben: a 15-ös listán a kis- és középvállalati kategóriában öt vállalattal – Microssoft, Mapei Kft., Syngenta Kft., Cisco Systems, Sinergy Kft. – képviselik Magyarországot, míg a nagyvállalatok közt négy cég, a Pannonpower, a GlaxoSmithKline, a Masterfoods és a Novartis Kft. szerepel.


Dolgozóbarát munkahelyek

Az eredményekből kiderül, hogy a magyarországi munkavállalók a regionális átlagnál elégedettebbek a munkahelyük által biztosított béren kívüli juttatásaikkal, illetve sokkal inkább érzik, hogy folyamatosan magas színvonalú munkát várnak el tőlük munkahelyükön.


A magyar dolgozók a régióban jellemzőnél nagyobb arányban vélekednek pozitívan felső vezetőik megközelíthetőségéről, 57 százalékuk érzi úgy, hogy vezetőik elérhetőek, amikor szükség van rájuk. A hazai legjobbakat a felső vezetők hozzáállása, és a dolgozók megbecsülése különbözteti meg leginkább az átlagos munkahelyektől. A magyarországi legjobb munkahelyek dolgozóinak 67 százaléka véli úgy, hogy a vállalat vezetése a cég legértékesebb erőforrásaként bánik a munkatársakkal.


Pesszimisták vagyunk

A regionális összehasonlításból emellett azonban az is kiderült, hogy a magyar dolgozók sokkal pesszimistábban ítélik meg munkaerőpiaci esélyeiket. Alig egyötödük gondolja úgy, hogy könnyedén találna új munkahelyet, szemben a korábban már említett 47 százalékos régiós átlaggal.

A magyarországi munkahelyek relatív hátrányát jelentik továbbá a kommunikációs elégtelenségek – a magyar munkavállalók az átlagosnál nagyobb arányban panaszkodnak arról, hogy nem világosak számukra a közös vállalati célok, sőt, a mindennapi munkájuk elvégzéséhez szükséges információkhoz sem jutnak hozzá mindig a kellő időben és mennyiségben. A felmérés tanúsága szerint Magyarországon nagy kihívást jelent a tehetségek megtartása is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.