Pénzügy

OÉT: nincs egyezség a munkaidőről

admin
admin

2007. 05. 18. 14:27

A szakszervezeti elutasító és a munkáltatói támogató álláspont ismertetését követően nem kezdődhetett meg az alku egy esetleges kompromisszumról az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén a munkaidő szervezésére vonatkozó törvényjavaslatról.

Erről egy későbbi soros elnöki ülésen lehet majd szó, a szakszervezetek nem voltak hajlandók a pénteki tárgyaláson az alkudozást elkezdeni. Mivel a munkáltatói oldal nevében Dávid Ferenc szóvivő az országgyűlésnek beterjesztett törvényjavaslat egészének teljes támogatásáról nyilatkozott, Borsik János, a szakszervezeti oldal szóvivője viszont 3 paragrafust eleve visszautasított, a kormányzati oldal kompromisszumos javaslatot tett.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára az iránt érdeklődött, hogy miként viszonyulnának a szociális partnerek a szakszervezetek által leginkább vitatott paragrafus módosító indítvánnyal történő visszavonásához, egy másik vitatott paragrafus fenntartásához, illetve a harmadiknál egy közösen elfogadható kompromisszum kialakításához.

Mivel a szakszervezetek ennek megvitatására nem voltak készek, ezt egy későbbi időpontra halasztották.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.