Pénzügy

Jótékony mesterkurzus HR-szakembereknek

A szerdán induló tavaszi rendezvénysorozaton az új trendekről, a munkaügyi változásokról és az orientációs programokról is beszélgethetnek a HR-szakemberek. A részvételi díjuk ezúttal is Lotz Károly és Than Mór festményeinek restaurálását segíti.

A 2005 óta megrendezett HR Mesterkurzus eredetileg meghívásos alapon működött: a Pepper Rendszerház először a saját ügyfélkörében indította el a tanfolyamot, ahol gyakorlati és elméleti szakemberek tartottak előadásokat HR-eseknek, majd klubbeszélgetéseket folytattak. A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) először csak a helyszín biztosításával támogatta a rendezvényt, mára azonban a Pepper Rendszerház létrehozott egy alapítványt, mely a BGF-et segíti. A Lotz Károly Kulturális Alapítvány a főiskola dísztermében található Lotz Károly- és Than Mór-festmények restaurálására fordítja a HR Mesterkurzus részvételi díját.

Hajón ér véget


Idén tavasszal 4+1 alkalommal találkozhatnak a szakemberek: az első négy fordulón – február 28-án, március 21-én, április 11-én és május 9-én – a főiskola dísztermében többek között mentoring programokról, coachingról, a munkaügyi ellenőrzés gyakorlatáról és az innovációs hozzájárulás felhasználásáról tartanak előadásokat a meghívottak. Az utolsó találkozó viszont rendhagyó lesz: május 23-án hajókirándulással egybekötött ebéden építhetik tovább a kapcsolatokat a résztvevők.

A szerdai első alkalom az új trendek jegyében telik majd. Az emberierőforrás-menedzsment legújabb változásairól és az innovációs hozzájárulás felhasználásáról beszél majd többek között Balogh Imre, a Pepper Zrt. (VIP Humánpolitikai Rendszer) vezérigazgatója, Nagy István, a Deloitte Rt. Vezetési Tanácsadás Üzletág szenior menedzsere és Dara Péter, a BGF rektori hivatalvezetője, a Lotz Károly Alapítvány kuratóriumi elnöke is. A március 21-i rendezvény a járulékváltozásokról, a munkaügyi jogszabályok módosulásáról és a munkaügyi ellenőrzés gyakorlatáról szól majd. Ekkor előadást tart majd például Szikszainé Bérces Anna, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség egyik képviselője és dr. Takács János László ügyvéd is.

A vezetőképzés kerül a középpontba április 11-én: a coachingról Rigó Imre a Raiffeisen Bank Zrt. HR-igazgatója és Csentericsné Arnold Zsuzsanna a Magyar Nemzeti Bank emberi erőforrás ügyvezető igazgatója is szól majd. A májusi foglalkozáson pedig a mentoring, beillesztési és orientációs programokról beszélgethetnek a résztvevők; többek között olyan szakemberek, mint Lovretity Zsigmond, a K&H Bank Nyrt. általános HR-igazgatója, Németh Zoltán, a Pannon GSM Zrt. szervezetfejlesztési osztályvezetője, Török Attila, a Pepper Zrt. (VIP Humánpolitikai Rendszer) projektvezetője és dr. Vecsenyi János, a Budapest Bank képzési és fejlesztési vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik