Pénzügy

Nem állapodtak meg közszolgálati sztrájkbizottsággal

A közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány képviselői hétfőn délelőtt folytatják az egyeztetéseket. Ha délig nem tudnak megállapodni, technikailag már nem tudják lefújni a munkabeszüntetést.

A vasárnap délutáni egyeztetés késő estig tartott, ám megegyezés nem született. Korábban Fehér József, az Egységes Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács operatív bizottságának vezetője az MTI-nek elmondta: ha megegyezés születik a két fél között, akkor várhatóan elmarad a közszolgálati dolgozók február 21-ére meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkja. Mindaddig tárgyalnak, amíg van esély arra, hogy elfogadható megállapodás születik.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy az eddigi tárgyalások eredménytelenségének az az oka, hogy nem találják meg azt a megoldást, amely a 2007. évi költségvetés keretein belül lehetővé tenné a közszférában az infláció ellentételezését. Fehér József korábban azt mondta: ha hétfő délig nem tudnak megállapodni, akkor meglesz a sztrájk, ez után az időpont után ugyanis már technikailag sem lesz lehetőség annak lemondására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik