Pénzügy

Felnőtteket képez az agrárkamara

admin
admin

2007. 01. 11. 13:27

Halász- és virágkötő mestereket is képeznek a Magyar Agrárkamara felnőttképzésein, melyekre évente 50-100 millió forintot fordít a szervezet.

A szakember elmondta: a Magyar Agrárkamara által szervezett képzéseken évente százas nagyságrendben kapnak gazdálkodók, alacsonyabb szakmai képzettséggel rendelkezők mestervégzettséget tanúsító oklevelet.

A mesterképzés egy szakmai alapismeretekre épülő oktatási forma, amelyben a mesterjelöltek a szakmai képzés mellett pedagógiai és vállalkozási ismereteket is tanulnak. Jelenleg 21 mezőgazdasági szakmában szerezhetnek oklevelet a jelöltek, kaphatnak például virágkötő-, méhész-, halász, valamint mezőgazdasági gépészmester oklevelet.

A tanfolyam a mesterjelölteknek 80-120 ezer forintba kerül. Ezért az összegért a különböző szakmai előadásokon túl olyan naprakész ismereteket tartalmazó szakmai füzeteket is kapnak a mesterjelöltek, amelyekből felkészülhetnek a mestervizsgára.

A szakmai füzetek sorában nemrégiben jelent meg Szügyi Györgynek, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) felnőttképzési bizottsága társelnökének kötete A XXI. század felnőttképzésének sajátosságai címmel. A kiadvány összefoglalja azokat a megváltozott követelményeket, amelyeket napjaink felnőttképzésében alkalmazni kell ahhoz, hogy az iskolai tanulmányaikat már befejezett emberek sikeresen alkalmazkodhassanak a modern gazdaság igényeihez. Szügyi György szerint főként információs és organikus tudással, az interaktivitás képességének használatával, az eredményességre törekvéssel, valamint a fenntarthatóság alkalmazásának eszközeivel kell felvértezni a felnőttképzésben részt vevőket. Így alkalmassá válhatnak a megszerzett korszerű tudás komplex hasznosítására a tudásalapú társadalomban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.