Pénzügy

PSZÁF: Jogsértő az Új Pillér akciója

admin
admin

2006. 12. 28. 14:43

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint jogsértő az Új Pillér Egészségpénztár által meghirdetett „Tradicionális év végi akció" átutalásra vonatkozó része, ezért a továbbiakban ezt megtiltotta.

A pénztár internetes honlapján meghirdetett akció egyrészt novemberben és decemberben alacsonyabb belépési költségeket kínál, másrészt a pénztár vállalja, hogy a tagdíjból a működési és likviditási alap javára levont összeg meghatározott részét 2006. december 31-én a hirdetésben megnevezett önkéntes nyugdíjpénztárba utalja át.

A PSZÁF az utóbbi elemet kifogásolja. A pénztár a tagok befizetéseit csak a pénztártörvényben meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra, valamint szervezetének működtetésére fordíthatja – emlékeztet a felügyelet határozatának indoklásában. Vagyis a pénztár a tagok befizetéseiből nem teljesíthet átutalási megbízásokat.

A jogszabálysértést tetézi, hogy az érintett nyugdíjpénztár még nem kapott tevékenységi engedélyt a felügyelettől, márpedig a pénztártörvény szerint enélkül nem fogadhat tagdíjakat és az alapító tagokon kívül új tagokat sem vehet fel.

A felügyeleti határozat megtiltja az akció kifogásolt részére vonatkozó újabb hirdetések közzétételét, és előírja az internetes tájékoztatás érintett részének eltávolítását is. A PSZÁF bírság kiszabását helyezi kilátásba arra az esetre, ha az Új Pillér nem teljesíti a határozatban foglaltakat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.