Pénzügy

Simon András a Telekomhoz igazolt

Jövő január 1-jétől Mezriczky László látja el a vállalat Csoportkommunikációs Igazgatóságának vezetői feladatait. A Magyar Telekom egyúttal médiakapcsolati igazgatói beosztás létrehozása mellett döntött, amelyet 2007. január 1-jétől Simon András tölt be.

Mezriczky László a Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett marketing- szakközgazdászként, Mester Közgazdászi minősítését a Newport International Universityn kapta.


Mezriczky tizenöt éve dolgozik marketingterületen: 1991 és 1995 között a Kontraxnál látott el különféle marketingvezetői feladatokat, 1995-ben csatlakozott a Digitalhoz marketingigazgatóként, 1998-ban a Compaq és a Digital egyesülése után a Compaqban vezette a marketingdivíziót. 2000-től a Compaq kelet-európai leányvállalatainak marketingkoordinátora is volt egyben, majd 2001-től a Compaq EMEA Marketing Council tagja a régió képviseletében. 2002 nyarától, a HP és a Compaq egyesülése után a HP vállalati kommunikációjáért, valamint a nagyvállalati marketingért felelt.

Simon András a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán végzett jogász, később a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett lobbi szakképesítést. Tizenegy évig dolgozott újságíróként: 1994 és 2005 között a Magyar Televízió és a TV2 hírműsorainak szerkesztő-műsorvezetője, 2002-től a Pulitzer-emlékdíjas Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője, műsorvezetője. 2005–2006 között a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöke volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik