Pénzügy

Zöldmezős HR-beruházásra készül Szetey

Magyarország legnagyobb szervezeténél – amelynek tulajdonosai a magyar adófizetők – készül zöldmezős beruházásra Szetey Gábor, a kormány személyzeti ügyekért felelős államtitkára. A Figyelő portréja.

Kreatív, de bohém fickóként jellemezték a Figyelőnek Szetey Gábort pályatársai és volt üzletfelei; volt közülük olyan, aki pont utóbbi tulajdonsága miatt úgy vélte, nem alkalmas mostani posztjára – derül ki a Figyelő csütörtökön utcára kerülő számában szereplő írásból.

A lap felidézi, hogy Szetey ígéretes nemzetközi karrierje elején, csaknem harmincévesen színésznek állt, pontosabban a New York-i American Academy of Dramatic Artson növendéke lett – többek között Kirk Douglas és Danny DeVito utódjaként. A diploma megszerzése után kétszer fellépett egy „off-off-off Broadway” színházban, majd visszatért eredeti szakmájához.

Már egy hazai cég munkatársaként ismerte meg ügyfélként az akkor még vállalkozó Gyurcsány Ferencet, akivel hébe-hóba össze is jártak. Később Szetey Argentínából, e-mailen biztatta a kormányfőt arra, hogy fogjon bele az államháztartási reformba – olvasható a Figyelőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik