Pénzügy

Vezérváltás az Ericsson élén

admin
admin

2006. 11. 17. 12:38

November 15-étől Éry Gábor veszi át az Ericsson Magyarország vezérigazgatói posztját Staffan Pehrsontól, akit az Ericsson amerikai leányvállalatának vezérigazgató-helyettesévé és ágazati igazgatójává neveztek ki.

Staffan Pehrson négy és fél éven keresztül vezette az Ericsson magyarországi leányvállalatát. Vezetése alatt az Ericsson Magyarország jelentős eredményeket ért el a magyar telekommunikációs piacon, beleértve a vállalat K+F egységének és Globális Szolgáltatóközpontjának bővülését.

Az Ericsson Magyarországon: a GSM mobilkommunikációs technológia területén és a 3G (UMTS) mobiltechnológia területén egyaránt 70-70 százalékos, a vezetékes szélessávú hozzáférés terén pedig 75 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

Az anyavállalat döntése alapján 2006. november 15-étől az Ericsson Magyarország vezérigazgatói tisztjét Éry Gábor tölti be.
Éry Gábor 1991 óta dolgozik az Ericssonnál, az elmúlt 15 évben a vállalat szinte minden területén szerezett tapasztalatokat a mérnöki tervezéstől a projekt menedzsmenten át a marketing és értékesítési területekig.


Célja, hogy a Magyarországon elkezdett szélessávú vezetékes- és mobilkommunikációs fejlesztések az Ericsson révén kiteljesedjenek és megfelelő multimédiás alkalmazások álljanak az előfizetők rendelkezésére – emelte ki Éry Gábor. Továbbá fontosnak tartja, hogy a cég Magyarországon is megkezdje a világszerte már 80 millió előfizetőt kiszolgáló hálózatokat menedzselő szolgáltatását és ebben a következő években piacvezetővé váljon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.