Pénzügy

Őszi állásbörze ezer ajánlattal

Főleg pénzügyi, értékesítési, számviteli területen keresték a cégek a fiatal diplomásokat, de legtöbbjük gyakornoki lehetőséget is tudott ajánlani a felsőbbéveseknek.

A Budapesti Corvinus Egyetemen november 8-9. között rendezték a KarrierExpo-t, amelyre csaknem nyolcvan munkaadó érkezett, becslések szerint közel ezer állásajánlattal. A kiállítók 65 százaléka olyan cég vagy személyzeti tanácsadó, amely már az elmúlt években is részt vett akár az őszi, akár a tavaszi állásbörzén.

Megint keresettek a jogászok

Harmincféle szakmában kerestek szakembereket a munkaadók, az elmúlt évek tendenciáihoz hasonlóan a pénzügyi, értékesítési, számviteli, informatikai és logisztikai területekről érkezett a legtöbb állásajánlat. Keresettek voltak a műszaki, a termelési és az adminisztrációs pozíciók is, valamint a kontrolling és a marketing. Ráadásul ismét van állásajánlat az egészségügyi, a jogi, ingatlanpiaci, a telekommunikáció és a média szaktorban is, sok cégnél pedig a végzés előtt állóknak szakmai gyakorlati lehetőséget is kínálnak.

A szakmai tudás mellett természetesen minden munkaadó elvárja a nyelvtudást és az informatikai ismereteket. Ezen felül az indul sikerrel az álláspiacon, akinek jó a kommunikációs és problémamegoldó készsége és tud csapatban dolgozni. A kezdő fizetések bruttó 220 ezer forintnál kezdődnek, de ehhez még hozzájönnek a juttatások. Utóbbit egyre inkább a rugalmas cafeteria rendszerrel oldják meg a munkaadók, így egy összeghatárig mindenki válogathat a különféle – nyugdíj- és egészségpénztári, étkezési hozzájárulás, sport-fitnesz támogatás, étkezési jegy – között.

Az állásbörze, amellett, hogy egymásra találhattak a cégek és az álláskeresők, azoknak is segített, akik még nem léptek ki az álláspiacra. Számos tanfolyamot és tréninget tartottak a két nap alatt, többek között cégprezentációkat, preszelekciós interjúkat és próba felvételi beszélgetéseket. Tanácsadók pedig abban segítettek, hogyan kell jól megírni az önéletrajzot, de akár karriertanácsadáson vagy grafológiai gyorselemzésen is részt vehettek az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik