Pénzügy

T-Online – Munkavállalói Internetflotta

Válassza az internetet béren kívüli juttatásként!

A munkáltató számára az egyik legfontosabb kihívás, a dolgozók elégedettségének és lojalitásának kivívása. Ebből a szempontból igen lényeges tényező, hogy milyen béren kívüli juttatásokban részesül a munkavállaló. Étkezési utalványról és üdülési csekkről már hallottunk. A szokványos megoldások mellett azonban itt van az internet, mint adó- és járulékmentes juttatás!

Mert a szellemet is táplálni kell

Az internet, mint adómentes, béren kívüli juttatás több előnnyel is rendelkezik. Az otthoni internet-hozzáférés nemcsak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújt a munkavállalónak és családjának, hanem munkája, karrierje szempontjából is fontos. Hiszen ma már egyre több cég biztosít távmunka lehetőséget az internet segítségével.

A T-Online két megoldása: Internet utalvány és Internetflotta!

Adó- és járulékmentes béren kívüli juttatások, melyek korlátlan összegben adhatóak.
Bevezethetőek cafeteria rendszerben, vezetők és kulcsmunkatársak kompenzációs csomagjának részeként, a prémiumrendszerbe építve és akár fizetésemelési lehetőségként.

Az Internet utalvány minimális adminisztrációt jelent a cég számára, mivel a munkavállaló köt előfizetői szerződést a T-Online internet csomagra. A munkaadó „csupán”a fizetési eszközt biztosítja a dolgozó internet csomagjához, teljes egészében vagy részben, hiszen mindkettőre van lehetőség.

Az Internetflotta esetében a munkáltató köt szerződést a T-Online-nal. Ez a megoldás kényelmesebb a dolgozónak, viszont gazdaságosabb lehet, mivel az internet-csomagokhoz jelentős kedvezménnyel lehet hozzájutni, így ez a cég költségvetését kevésbé terheli.

A T-Online stabil infrastrukturális háttérrel, komplex termékpalettával és szükség esetén a megfelelő internet-program kialakításával áll a munkáltatók rendelkezésére.

Bővebb tájékoztatásért és információért kattintson a T-Online oldalára!

A szolgáltatás alapjául szolgáló törvényi háttér: 2003. január 1. óta mind a munkáltató, mind a munkavállaló mentesül a dolgozónak otthoni használatra biztosított internet-hozzáférés mértékére vonatkozó összes adó- és járulékteher alól. Az SZJA törvény, 1 sz. melléklet, 7.11 pontja szerint “adómentes jövedelemnek minősül” a munkáltató által biztosított ingyenes vagy kedvezményes számítógép- és internethasználat (ideértve különösen az egyszeri, a havi, a forgalmi díj átvállalását, a modem biztosítását), továbbá az első üzembe helyezését követően legalább két évig használt számítógép ingyenes, vagy kedvezményes megszerzése.” Az SZJA törvényben tételesen felsorolt adómentes béren kívüli juttatások együttes értékhatára munkavállalónként évi 400 ezer forint. Megjegyzés: az ÁFA-t meg kell fizetni a szolgáltatás után, és annak összege nem igényelhető vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik